Jaaa ! ik ben zwanger…. :-)

zwangerschap ietje

6 uur ‘s morgens word ik wakker omdat ik moet plassen. Ik had met Maurits afgesproken dat ik een zwangerschapstest ging doen vandaag, ik was 2 dagen over tijd en had toch wel een gevoel..

De test had ik al klaargelegd, dus daar ging ie dan. Al snel verschijnt het controlestreepje gevolgd door een vage streep die bijna het venster uit gaat. Raar.. maar het zijn wel 2 streepjes! Zou het dan echt? Ik sta met de test in de gang en Maurits komt met een duf hoofd en ogen nog half dichtgeknepen de slaapkamer uit. EN???

Voor de zekerheid pakken we na het ontbijt het pontje naar het station waar een Etos zit en kopen een digitale test. Dan zie je ten minst ‘zwanger’ of ‘niet zwanger’. Lekker duidelijk.

We besluiten een kop thee en koffie te drinken bij Mr Sister naast het pontje. Ik duik de wc in en kom terug met de test. Al vrij snel staat er ZWANGER. Jaaaa! Ik ben zwanger!! 2-3 weken..

Wat een mooi cadeau zo net voor de kerst.

In maart 2016 kreeg ik een miskraam en sindsdien wilde ik niets liever dan zo snel mogelijk weer zwanger worden. En nu was het dan eindelijk weer gelukt! Nu maar hopen dat het blijft zitten.

Maar voel me momenteel heel erg zwanger en dat komt vooral omdat ik continue een beetje (en soms heel erg) misselijk ben. Het doet me een beetje denken aan mijn studententijd na een avond flink doorhalen met teveel biertjes.. En dan zonder de koppijn. Bewegen maakt het erger, de hele tijd honger als een bodemloze put en eigenlijk toch nergens zin in.

Eten is even niet echt meer mijn ding

Sinds week 5 van mijn zwangerschap is eten niet echt meer mijn ding. En dan met name de gezonde dingen staan me nogal tegen. Wat ik echt heel gek vind omdat dat juist zo mijn ding is. Een berg groente kan ik juist zo van genieten. Gelukkig zorgt Maurits dat ik nog wat gezonds binnenkrijg. En maakt elke dag mijn ontbijt klaar, waar ik tegenwoordig ongeveer een uur over doe om weg te krijgen.

Maar zodra ik voor mijzelf moet zorgen maak ik de meest gekke bordjes voor mezelf klaar. Ik had zin in friet dus ik maakte van zoete aardappel frietjes, at dat met appelmoes en mayo en voor de vitamientjes een sinaasappel. Tja, je moet wat. En ik luister maar naar mijn lichaam, die zal wel weten wat ik nodig heb.

Daarbij slik ik nog wat voedingssupplementen waaronder een multi voor zwangere vrouwen, dus dat lijkt me voldoende.

Het slechte eten is wel te merken aan mijn pukkelige huid. Of zullen dat de hormonen zijn?

Vlak voor dat ik zwanger was, las ik een stuk over zwangerschapsmisselijkheid en acupunctuur. Ik nam me voor om dat te proberen als ik daar last van zou krijgen.. Misschien was het de goden verzoeken.. je raadt ‘t al, ik lag na 6 weken zwangerschap bij Claudia Mercier, een acupuncturist, op de behandeltafel..

Wordt vervolgd..

Summer Detox, in 10 dagen lekker in je vel

One Comment

  1. Lieve mensen,
    Hartelijk gefeliciteerd met de aller jongste. Wat een feest ondanks de misselijkheden (dat kunnen wij als mannen beschaamd zeggen!).
    Ook gefeliciteerd met julie suikervrij. Ik blijf het bekijken maar doe er niet veel mee: ik kook eens (maximum) twee keer per week en eet daar dan, heel sloom, de rest van de dagen van. Ik denk pas aan eten als ik honger begin te krijgen en dan is het te laat om tijd te maken om iets voor elkaar te krijgen. Ik wens jullie veel blijvend succes met het suikervrij, maar meer nog met babytje. Veel liefs, ook aan moeders.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*