Chocolade taartjes van kikkererwten

kerstmenu chocoladetaartjesEen Kerst zonder toetje is natuurlijk ondenkbaar. Ook al ben je nog aan het bijkomen van de rest van het diner, voor een toetje is altijd plek, toch?

Deze heerlijke chocoladetaartjes met sinaasappel zijn gemaakt van kikkererwten. Niet echt voor de hand liggend, maar erg lekker! En met een bolletje zelfgemaakt sorbetijs is het toetje echt compleet. 

Ingrediënten

  • 260 gram gekookte kikkererwten
  • 70 ml dadel chia spread of honing
  • 6 eetlepels kokosmelk
  • 30 ml kokosolie
  • ½ eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 200 gr pure chocola (liefst 70% cacao of meer)
  • 2 eieren
  • rasp van een sinaasappel (bio
  • 75 gram pecannoten
  • kokosolie om de vorm in te vetten

  1. Zo maak je het

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden;
    2. Smelt de chocolade au bain-marie
    3. Kluts ondertussen de eieren in een kom.
    4. Doe alle ingrediënten met uitzondering van de eieren en chocolade in de keukenmachine
    5. Spatel de eieren, gebrokkelde pecannoten en chocola door de mix. Houdt een beetje chocola en 6 pecannoten over voor de topping.
    6. Giet de massa in de vormpjes en bak het in ongeveer 30 minuten gaar.
    7. Voor het opdienen maak je de taartjes af met een topping van chocola en een pecannoot.

    Aanvalleuh!!

Summer Detox, in 10 dagen lekker in je vel

2 Comments

  1. Hi Annemieke, dank voor je vraag. Echte (biologische) honing is een natuurproduct. Het is dus niet geraffineerd. Daarbij zitten er in honing ook allerlei bruikbare voedingsstoffen, zoals vitamine C, natrium en kalium. Dat neemt niet weg dat er alsnog veel suiker in zit en dat je dus op je hoeveelheden moet letten. Om een dergelijk recept toch wat aantrekkelijker te maken qua smaak is het toevoegen van honing een goed alternatief t.o.v. bijv. kristalsuiker. Dadels en andere gedroogde vruchten kunnen ook goed als alternatief gebruikt worden. Ook dit zijn natuurlijke suikers met de daarbij behorende bruikbare voedingsstoffen. In feite komt het erop neer dat alle (natuurlijke) suikers je bloedsuikerspiegel kunnen laten stijgen. De 1 sneller dan de ander. Wees daarom wat terughoudend met betrekking tot het gebruik van deze suikers. Als wij een nieuw recept proberen, dan halveren we meestal automatisch het aantal suikers en komen dan uiteindelijk tot een goede balans na een aantal pogingen. Dat zal per persoon verschillen, want de zoetbeleving van de 1 is niet hetzelfde als bij de ander. Veel plezier met koken!!

  2. Hallo, wat is de reden dat jullie wel honing in de recepten gebruiken, terwijl dat ook op de schuilnamenlijst voorkomt?
    Hoe gaan jullie om met het gebruik van dadels en abrikozen enzo? Die (en honing) hebben ook grote invloed op je bloedsuikerspiegel.
    Waar ligt voor jullie de grens, waar baseren jullie je keuzes op?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*